Geslaagd voor HSK Chinees

Geschreven op

 

Woensdag 16 juni ontvingen 16 leerlingen hun HSK-diploma Chinees. 13 leerlingen behaalden het HSK 1-certificaat en 3 leerlingen het HSK 2-certificaat. Het was een extra knappe prestatie van deze leerlingen dat zij in coronatijd toch een goede score voor het examen wisten te halen. Dat werd gevierd met gebak, frisdrank en een fotomomentje. Namens de directie mocht mw. Van der Kolk de leerlingen het certificaat met de felicitaties overhandigen en hun vertellen hoe trots de school is op deze leerlingen en hun docent.

Het examen vindt jaarlijks in maart plaats op onze school en wordt afgenomen door het Confucius Instituut Groningen. Het examen wordt daarna naar China (Beijing) gestuurd en daar wordt het nagekeken. De leerlingen willen graag het vak Chinees blijven volgen en in de toekomst het volgende HSK-diploma halen.

 

Alle leerlingen en onze docent mw. Hong Chen feliciteren wij van harte met deze mooie resultaten.

 

 

Ni hao, wo jiao Joshua.”

“Een tijdje geleden heb ik examen Chinees gedaan en ik ben geslaagd! Ik heb voor Chinees gekozen, omdat het mij een leuk en leerzaam vak leek. Chinees is ook een taal die veel wordt gesproken en er zijn steeds meer mensen die de taal spreken. Later heb ik er dus waarschijnlijk veel aan. In klas 4 gaan we op excursie naar China. Als er geen corona zou zijn, zouden we tijdens de les ook Chinees gaan koken. We hebben gelukkig nog wel het Chinees nieuwjaar gevierd volgens de Chinese traditie.”

 

Naar het overzicht