Geslaagd voor Goethe - Herzlichen Glückwunsch!

Geschreven op

Eindelijk was het dan zo ver. Vlak voor de zomervakantie konden Thomas Bruggeman, Frodo Damavandi, Nienke Speksnijder, Lisa Teune, Simon Urbach en Damian Kevelam onder het genot van een lekker gebakje hun Goethe-Examen in ontvangst nemen. Ook Evelynn de Weerd, Lianne Poolen, Lucy Schwaab en Tessa van der Weide zijn geslaagd, maar waren bij de uitreiking helaas verhinderd.

De aanwezigen meneer Brouwer, mevrouw van Buuren en mevrouw ten Heuvel zijn erg trots op deze knappe leerlingen. Wat een prestatie! Naast het drukke leerlingenbestaan (school, werk, vrienden, sport. . . .) nog tijd vrij maken voor een extra uitdaging is niet vanzelfsprekend. Dit geldt trouwens ook voor de leerling die dit jaar niet is geslaagd. Ook haar willen we hier eventjes positief noemen. Wat goed, dat zij een heel jaar lang zoveel inzet heeft getoond. Volgend jaar een nieuwe kans. . .

In de Goethe lessen kunnen wij veel aandacht besteden aan spreekvaardigheid. Wij hebben dus alle ruimte om in het Duits te praten en te discussiëren zonder woordjes of grammatica regels te moeten stampen. Zo kunnen de leerlingen de in de reguliere lessen verworven kennis in de Goethe lessen op een ontspannen manier verdiepen en versterken. Uiteindelijk hebben de leerlingen dus niet alleen een mooi diploma op zak, maar ook hun taalvaardigheid behoorlijk verbeterd.

 

Het was weer een gezellig jaar met een mooie afsluiting! Op naar de volgende ronde!

Naar het overzicht