Felle strijd tijdens finaledag Olympic Moves

Geschreven op

Groevenbeek was bij verschillende onderdelen doorgedrongen tot de finales van de Olympic Moves, een landelijk interscholair sportevent. Bij volleybal, voetbal, korfbal en atletiek deden onze leerlingen mee voor de podiumplekken. Bloedstollend waren de wedstrijden op de finaledag.

Hieronder vind je een kort verslag van de verschillende onderdelen:

 

Volleybal

De volleybaltalenten van klas 2-3 hebben gestreden voor de eerste plaats van Nederland. Dit was ontzettend spannend. E werd nipt met 25-20 verloren van de nummer 1. Met prachtige rally’s en hard geslagen aanvallen is dit team 4e van Nederland geworden. Wat een prestatie.

Ook voor de selectie van de jongens klas 3 en 4 was het finale dag op vrijdag 12 juni. De finaledag werd gespeeld op de velden van ESA Rijkerswoerd in Arnhem. In de poule speelden we 4 wedstrijden tegen scholen uit Katwijk, Beverwijk, Maastricht en Groningen. De eerste wedstrijd wisten we in de laatste minuut te winnen en ook de tweede werd gewonnen. De derde en vierde wedstrijd werden helaas verloren. Uiteindelijk zijn we derde in de poule geworden, waardoor we waren uitgeschakeld. Uiteindelijk zijn de nummers 1 en 2 van onze poule 2e en 3e geworden.

 

Voetbal

Na een spannende dag in Hoogeveen hadden we ons geplaatst voor de finaledag in Ede. Bij de voetbalclub blauw-geel moesten wij strijden tegen scholen uit heel Nederland! Na 6 poulewedstrijden waren we eerste in de poule en stonden we in de finale. Na 20 minuten spelen nog 0-0 en dat betekende de zenuwslopende penalty’s. Na een spannende serie verloren wij helaas en eindigden we als 2e van Nederland.

 

Korfbal

We hadden ons met maar liefst 3 teams gekwalificeerd voor de landelijke finale. Het niveau lag een stuk hoger dan in de voorrondes waar we alles dik wonnen. Er werd nu tegen de top van Nederland gespeeld. Alle Groevenbekers bleven ondanks de hitte erg fanatiek. 

Klas 1/2 is 7e geworden. Klas 3/4 speelde in de kruisfinale gelijk. Hierdoor moesten er strafworpen genomen worden, dit werd helaas verloren. Maar ze hebben toch een mooie 3e plek bemachtigd. Het schoolteam speelde een spannende finale en is kampioen geworden. Zij mogen zich het beste korfbalschoolteam van Nederland noemen!!! 

 

Het was een prachtige sportieve dag waarin leerlingen en docenten hebben genoten van de inzet en de gezelligheid

 

>> klik hier voor de rest van de foto's

 

 

Naar het overzicht