Feestelijke Chinese nieuwjaarsviering

Geschreven op

Woensdagavond 6 februari waren de leerlingen die het vak Chinees volgen en hun ouders te gast op Groevenbeek om met elkaar het Chinees Nieuwjaar te vieren. Onze vakdocent mw. Hong Chen had voor een prachtig gevarieerd programma gezorgd.

De gasten werden welkom geheten door de leerlingen Emma en Frederique, uiteraard in het Chinees. De avond startte met een traditionele leeuwendans, het symbool van de nieuwjaarsviering. Mw. Xie Jingfan speelde vervolgens op het Guzheng instrument. De drie leerlingen Sarah Bakker, Eva van Dijk en Emilie Garcia van Dongen voerden een Chinese dans op en Patricia de Jong zong het Chinese poplied  'Liefde bestaat'. Tot slot kon de zaal meedoen met een kahoot-quiz waarin 15 vragen langskwamen met weetjes over de Chinese nieuwjaarsviering.

Het tweede deel van de avond bestond uit het volgen van verschillende workshops zoals: kalliegrafie, paper-cutting en Chinees circus in de gymzaal. Ook was er een groepje leerlingen dat vertelde over hun excursie naar China en onze partnerschool in Zhenjiang. Geschiedenis docent Rob Post hield een lezing met als titel 'Barbaren aan de poort van het keizerrijk.

 

Momenteel volgen 120 leerlingen (ath./havo en vmbo) Chinees als facultatief vak. Een mooie aanvulling op hun onderwijsprogramma waar ze in de toekomst tijdens studie of werk veel plezier aan zullen beleven.

 

 

 

 

Naar het overzicht