Europa leeft op Groevenbeek!

Geschreven op

De afgelopen week stonden de lessen aardrijkskunde in het teken van de Europese Unie. Op donderdag 30 maart ging meneer Jansen met een kleine delegatie bestaande uit Dennis Latic, Lorinus Luitjes en Henk Jan Dikken uit VWO5 op bezoek in Den Haag waar ze uitgenodigd waren bij een lezing van Roberta Metsola, voorzitter van het Europees Parlement. Zij gaf een lezing over 'The global fight for democracy and the role of the European Parliament' met aanvullend een Q&A.

Donderdag 6 april werden aan vier nieuwe junior ambassadors van de EU het juniorcertificaat uitgereikt. Hannah Mulder, Loïs de Jong, Rogier Bultman en Tim Reichardt uit TV2 mogen zich vanaf nu 'junior ambassador van de Europese Unie' noemen. Door tijdens de projectlessen over de Europese Unie een uitmuntende prestatie neer te zetten werden deze leerlingen uitgekozen. In de rol van junior ambassador zijn ze meteen al uitgenodigd voor de juniordag op 21 april in Den Bosch. Hier zullen alle juniors van de EPAS-scholen een programma aangeboden krijgen met leuke workshops en een ontmoeting met een Europarlementariër.

Mevrouw Verhagen reikte de certificaten uit na een mooie speech en een trotse meneer Jansen mocht met de kersverse juniors op de foto.

Europa leeft op Groevenbeek!

 

Naar het overzicht