€15.000,- voor ons goede doel Charis in Roemenië

Geschreven op

Afgelopen jaar hebben we op Groevenbeek actie gevoerd voor Stichting Charis in Roemenië. Stichting Charis is een Roemeens/Nederlandse non-profit organisatie met een christelijke identiteit. Zij willen zorgdragen voor de zwakkeren in de samenleving van Roemenië, ongeacht hun achtergrond. Charis gelooft dat ieder mens belangrijk is, dat hij de moeite waard is, recht heeft op humanitaire hulp, recht heeft op scholing, een veilige leefomgeving en een fatsoenlijke maaltijd. Charis komt ook op voor leerlingen in Roemenië met een Roma-achtergrond die het niet goed hebben, niet naar school kunnen, of op school gediscrimineerd worden vanwege hun achtergrond.

Wat hadden we veel acties bedacht op Groevenbeek ! Sommige zijn uitgevoerd, zoals de lesnachten, en hebben een mooi bedrag opgeleverd, maar er stonden nog meer hele mooie acties in de planning. Er zou nog een sponsorloop georganiseerd worden, leerlingen die van Zeewolde naar Ermelo zouden lopen en natuurlijk zouden er nog actiedagen zijn waarbij elke klas een activiteit moest bedenken om zoveel mogelijk geld op te kunnen halen.

Het Coronavirus heeft er voor gezorgd dat dit niet door kon gaan. Dat is natuurlijk vooral jammer voor Charis, maar ook voor onze leerlingen die door actie te voeren voor een goed doel bezig zijn voor “die” ander ver weg. Gelukkig hebben we toch nog een mooi bedrag bij elkaar weten te halen. De opbrengst van dit schooljaar voor Charis is tot nu toe toch nog €15.000,- En wie weet wordt het uiteindelijke bedrag nog een stukje hoger !

Met de opbrengst van vorig schooljaar kunnen 15 kinderen na schooltijd opgevangen worden in Casa Speranta. Dat is het schoolgebouw van Charis waar deze Romakinderen hun huiswerk kunnen maken en waar zij bijgespijkerd worden om hun schoolloopbaan met goed gevolg te kunnen afronden. Met de opbrengst van dit schooljaar ondersteunen we dit initiatief weer.

 

https://stcharis.org/nl/

      

 

 

Naar het overzicht