Erasmus+ project wint Label Award

Geschreven op

Erasmus+ project wint Label Award

 

Het Erasmus+ project “Proud to be European” heeft een bijzondere prijs gewonnen : the Label Award for the European Year of Cultural Heritage 2018. Deze prijs is door de Europese commissie gegeven en beloont het werk van nu anderhalf jaar tussen Groevenbeek en drie partnerscholen in Italië (Milaan), Frankrijk (Lyon) en Duitsland (Helmstedt).

Het project vindt deels plaats in de drama lessen van mw. Horst en mw. Van Tuinen met Havo 5 en vwo 5 leerlingen. Binnen het Erasmus+ project onderzoeken we het begrip Europese identiteit, is die er? Willen we die? Wat is de toekomst van Europa en haar burgers? Er worden oude literaire teksten gelezen, theatrale uitdrukkingsvormen vergeleken, chansons bestudeerd, nieuwe teksten geschreven. Kortom een zeer interessant onderwerp om met jonge mensen uit vier verschillende landen te onderzoeken en dramatisch vorm te geven. Bij de internationale ontmoetingen wordt alles verder uitgewerkt tot een voorstelling.

 

We wensen de leerlingen en hun docenten nog veel succes voor de komende twee reizen, de eerste naar Lyon en de finale in Helmstedt.

 

Naar het overzicht