Eerste leerlingen geslaagd voor Chinees

Geschreven op

Op Groevenbeek kunnen de leerlingen sinds vorig schooljaar het vak Chinees kiezen. Onlangs hebben de eerste 3 leerlingen het HSK 1 examen afgelegd. Merel van Meerveld, Paula Brusse, Yara van Donkersgoed zijn met hoge scores glansrijk geslaagd voor dit internationaal erkende examen. Een uitstekende prestatie van de leerlingen en onze docent Chinees mw. Hong Chen. Dinsdag 31 oktober kwam mw. Liu van het Confucius Instituut Groningen het certificaat overhandigen. Op 11 november zullen nog eens 34 leerlingen examen doen voor HSK 1.

Het Confucius Instituut is een wereldwijde door de Chinese overheid gefinancierde non-profitorganisatie, die als doel heeft kennis over de Chinese taal en cultuur te verspreiden en de culturele banden tussen China en andere landen te versterken (bijvoorbeeld door culturele uitwisseling te bevorderen). Een andere belangrijke activiteit van het Confucius Instituut is het bieden van ondersteuning van middelbare scholen die Chinees in het curriculum willen opnemen of verder ontwikkelen.

Groevenbeek kreeg op deze middag van Confucius Instituut ook Chinese boeken (t.w.v. à € 1000,-) die via de schoolbibliotheek aan de leerlingen kunnen worden uitgeleend.

Op deze middag was ook een journalist van het Chinese Persbureau Xinhua aanwezig om verslag te doen van de feestelijkheden.

 

 

Naar het overzicht