Eerste generatie NEXT geslaagd

Geschreven op

 

Donderdag 7 juli ontving de eerste generatie NEXT-leerlingen van Groevenbeek haar diploma. Een bijzonder moment voor de leerlingen, hun ouders/verzorgers en de kerndocenten.

Het NEXT-onderwijs is 4 jaar geleden gestart in de vmbo-afdeling. Inmiddels kunnen ook leerlingen met een atheneum/havo advies NEXT-onderwijs volgen. NEXT wordt gekenmerkt door het onderzoekend leren. De leerlingen hebben meer de regie over hun eigen leerproces. Die eigen regie betekent dat ze zelf kunnen bepalen wat ze willen onderzoeken, hoe ze dat onderzoek willen inrichten en op welke manier ze de onderzoeksresultaten gaan presenteren. De slogan van NEXT is dan ook niet voor niks ‘Ik bepaal het lekker zelf’.

Teamleider mevrouw Arnold memoreerde dat ze trots is op de leerlingen en hun ouders/verzorgers die het 4 jaar geleden aandurfden om in te stappen in dit nieuwe onderwijsconcept. Maar het resultaat mag er zijn. Alle 14 leerlingen zijn geslaagd.

De NEXT-klas is in die 4 jaar ook erg hecht geworden. Onlangs vertelden ze tegen hun kerndocenten Zandee en van Leeuwen: “ We voelen ons meer broertjes en zusjes van elkaar dan klasgenoten”.

Amy, Britt, Amber en Sterre spraken de zaal nog toe waarbij de anekdotes die ze vertelden een mooi beeld gaven van de hechte relatie tussen de NEXT-leerlingen en hun docenten en hoe ze genoten hebben van dit avontuur.

De geslaagden werden een voor een het podium op geroepen. De mentor had voor iedereen een persoonlijk woordje waarin vooral naar voren kwam welke groei ze hebben doorgemaakt. Met een diploma, een roos en een NEXT-hoodie in de hand namen ze met enige weemoed afscheid van Groevenbeek.

 

 

Naar het overzicht