Een masterclass volgen is leerzaam en leuk

Geschreven op

 

Afgelopen woensdag zijn Janne, Luna, Lucas en ik naar de masterclass ‘Papier maken’ in Amersfoort geweest. Om 10 uur werden we verwacht in de oude papierfabriek in Amersfoort. We liepen een oud, historisch terrein op en daar werden we hartelijk verwelkomd met koffie en thee.

Na een korte introductie gingen we speeddaten met professionals. Zo heb ik iemand ontmoet die met de studie Industrieel Ontwerpen nu verschillende soorten papier gebruikt voor verschillende soorten producten. Bijvoorbeeld schilderpapier maar ook heel stevig karton. Iemand anders heeft mij het hele scheikundige proces van papier maken verteld. Super interessant! Vooral hoeveel water daarbij nodig is. En dat water moet ook nog eens heel schoon zijn, anders werkt het proces met filteren niet goed. Maar water is nodig door de waterstofbruggen die gevormd moeten worden en zo blijven vezels aan elkaar zitten.

Vervolgens gingen we papier maken. We deden een wedstrijdje en in tien minuten moesten we zoveel mogelijk papier gemaakt hebben. Zetmeel, krantensnippers en water werden gemixt en platgedrukt. Nadat wij verloren hadden gingen we naar het Fibre Future Festival, wat op hetzelfde terrein was. We hebben heel veel leuke dingen gegeten en we zijn naar toespraken geweest. Zo weet ik nu hoe je een klimaatgesprek moet voeren. Daarna kwamen we als groep nog even samen en hebben we gebrainstormd over een item dat net zo populair zou kunnen worden als een dopper. Van papier natuurlijk! Wij kwamen uiteindelijk op een tas. Een modieuze tas.

Deze masterclass was erg leuk en ik kan iedereen aanraden een masterclass te gaan doen! Door deze masterclass heb ik mijn netwerk uitgebreid, ik heb mensen leren kennen, papier leren maken en vooral een hele leuke dag gehad!

 

Marit de Vos

Naar het overzicht