Een geslaagde eerste open lesmiddag

Geschreven op

Op woensdag 30 november mochten we leerlingen van groep 8 in Putten en Ermelo verwelkomen voor de eerste Open Lesmiddag van Groevenbeek. Tijdens de open lesmiddagen maken leerlingen op een leuke en praktische manier kennis met de school en wat je kan kiezen. 

Open lesmiddag Groevenbeek Ermelo
In Ermelo konden de leerlingen kiezen uit sport, kunst, techniek, NEXT, Chinees en een wetenschapsmiddag. Bij de sportactiviteiten in Ermelo gingen leerlingen bijvoorbeeld de competitie tijdens het spel 'levend pingpong' en konden ze kiezen uit hockey of voetbal. Bij Kunst konden de leerlingen een schilderij kiezen en zelf het verhaal om dit schilderij heen bedenken. Na het bedenken konden ze zich verkleden in mooie kostuums en hun verhaal uitvoeren in de vorm van een toneel stukje. Tijdens de lessen van techniek gingen leerlingen aan de slag met een zenuwspel, waarbij je een ijzeren ring door het metalen ‘parcours’ heen haalt zonder het metaal aan te raken. De leerlingen bij NEXT gingen aan de hand van verschillende afbeeldingen een onderzoeksvraag opstellen en probeerden tijdens de les een antwoord op hun vraag te krijgen.

De wetenschapsmiddag stond deze keer in het teken van de studie geneeskunde. Leerlingen leerden op een praktische manier hoe bijvoorbeeld het hechten van een wond in het echt gaat.

Tot slot kregen leerlingen bij Chinees les in de chinese cultuur (en hoe eet je eigenlijk met stokjes?) en maakten ze kennis met een aantal belangrijke Chinese woordjes.

Open lesmiddag Groevenbeek Putten
In Putten konden de leerlingen kiezen uit TL-plus, vakcollege, Groevenbeek Actief bakken en Groevenbeek ACTIEF Techniek.

Zo kon er gekozen worden voor TLPlus (met een brander het kookpunt bereiken), vakcollege (stikbotfilmpje maken met behulp van iPad, greenscreen en playmobil), Groevenbeek ACTIEF bakken (kaasbroodjes maken) en Groevenbeek ACTIEF techniek (memobord met krijthouder maken). Bij TLPlus probeerden de leerlingen met een brander het kookpunt te bereiken. De leerlingen die gekozen hadden voor vakcollege gingen aan de slag met het maken van een stikbotfilmpje.

Met behulp van een iPad, greenscreen en playmobil werden creatieve video's geschoten. Groevenbeek ACTIEF bakken stond in het teken van hoe je het lekkerste en beste kaasbroodje kan maken, terwijl de leerlingen bij Groevenbeek ACTIEF Techniek zich bezighielden met het maken van een memobord met krijthouder.

Na afloop kregen de leerlingen nog een rondleiding door de school.

Met elkaar kijken we terug op een mooie open lesmiddag! De komende weken zijn er nog verschillende momenten waarop leerlingen kennis kunnen maken met Groevenbeek. Kijk voor meer informatie op onze pagina 'open lesmiddag'.

Naar het overzicht