"Een bijzondere plek" voor de brugklassen vmbo

Geschreven op

 

In de brugklassen van vmbo Ermelo hebben de leerlingen zich de afgelopen weken verdiept in de wereld van de poëzie. In de laatste lessen hebben ze gewerkt aan een gedicht over “een bijzondere plek”. Deze favoriete plek kon heel verschillend zijn. Voor de één was dat het pleintje of het strand. Voor de ander was dat de eigen kamer of het veldje.

Tijdens de jaarlijkse gedichtenwedstrijd in de aula werden de twee of drie beste gedichten per klas voorgedragen. De leerlingen van Basis en Kader waren woensdag aan de beurt en de leerlingen van TL, V/H en NEXT lieten donderdag hun mooiste gedichten horen. De verschillende gedichten vormden een mooie combinatie van humor, verdriet en emotie.

Het was bijzonder om te ervaren hoe leerlingen zonder schroom over hun gevoel schreven en voor een volle zaal met leeftijdsgenoten hun gedicht durfden voor te dragen. Petje af !

De jury, met in haar midden “bekende Ermeloër” André Kuijpers, had het niet gemakkelijk om uit de vele prachtige, vaak emotionele gedichten een keus te kunnen maken. Het luisteren naar de verschillende bijdragen was al een belevenis op zich.

 

De winnaars van de brugklassen Basis en Kader zijn geworden:

1. Emily Huijing (K11)

2. Jakub Ciesielski (B12)

3. Yorn IJzerman (K12)

 

Uit de brugklassen TL, V/H en NEXT zijn de volgende winnaars gekozen:

1. Max Roelofsen (V12)

2. Emy Dijk (NX11)

3. Zoë Pieper (V12)

 

Al met al een bijzonder geslaagde bijeenkomst waar we met een heel positief gevoel op terugkijken.

 

 

Naar het overzicht