Eefje wint 2e prijs Concours Vision d’Europe

Geschreven op

 

Het was al een prestatie dat twee leerlingen van Groevenbeek tot de finale van de Franse schrijfwedstrijd Concours Vision d’Europe waren doorgedrongen en dat zij voor een feestelijke bijenkomst op het Huis van Europa in Den Haag uitgenodigd waren. Maar wat was de verrassing groot toen het bleek dat één van deze twee leerlingen de 2e prijs  gewonnen had! De eer kwam aan Eefje van Krevel (A6) toe. “Duidelijke structuur, goed beargumenteerd, persoonlijk en in uitstekend Frans geschreven”  waren de argumenten voor de jury van de Alliance Française om unaniem het betoog van Eefje van Krevel met de 2e prijs te onderscheiden. Ook indrukwekkend was de 10e plaats voor Salomé Eykerman (A6). Onder de eerste 30 waren van Groevenbeek ook Marèl Brons, Janine Bruijn, Femke Koopmans en Noor Rozendaal.

De wedstrijd Concours Vision d’Europe vindt elk jaar plaats in heel Nederland. Ongeveer 200 bovenbouwleerlingen doen er aan mee. Dit jaar hebben op Groevenbeek alle leerlingen van A6 die Frans hebben geparticipeerd. De wedstrijd is namelijk een goede oefening voor de schrijfvaardigheid. Bovendien kunnen leerlingen denken over wat Europa voor hen betekent. Ze hebben 150 minuten om een betoog over het brede onderwerp “de jeugd en Europa” te schrijven.

Afgezien van de eer wint Eefje met de 2e prijs een verblijf van een week bij een cursus van de Alliance Française in Straatsburg. Daar gaat ze zeker haar goede kennis van de Franse taal en cultuur – Eefje is al in bezit van een DELF diploma B2 - verder uitbreiden.

Namens de vakgroep Frans wensen we Eefje een fantastische week toe in Straatsburg!

 

 

 

 

Naar het overzicht