Economie & Ondernemen bezoekt St. van de Brink

Geschreven op

 

Op vrijdag 11 november hebben wij met onze leerlingen van leerjaar 3 Economie & Ondernemen een bezoek gebracht aan transportbedrijf St. van de Brink in Ermelo.  

De leerlingen kregen een uitleg over het ontstaan van het familiebedrijf St. van de Brink. Zo werd duidelijk hoe groot het bedrijf nu is; zoveel vrachtwagens die dagelijks rondrijden voor diverse doeleinden! Heel anders dan hoe het bedrijf in 1945 ooit is opgericht door Steven van den Brink, met paard en- wagen.

Leerlingen hebben verschillende afdelingen gezien, zoals de planning, salarisadministratie, het werken in de loods, de wasstraat, de garage & schade afdeling. Leerlingen zagen ook hoe geavanceerd de huidige vrachtwagens tegenwoordig zijn. Leerlingen kregen inzicht in de diverse beroepsmogelijkheden die er zijn bij St. van de Brink. Van het werk als chauffeur tot transportplanner of monteur.

De leerlingen mochten direct even de nieuwste vrachtwagen testen en dat deden zij met veel plezier!

Het bezoek aan St. van de Brink heeft onze leerlingen laten zien hoe divers en innovatief het werk in de logistieke sector is. Waar tijdens de lessen het vak logistiek soms erg theoretisch is, hebben zij nu kennis gemaakt met de praktijk. Daarnaast zullen we, ook weer dit jaar, een samenwerking aangaan met St. van de Brink om leerlingen in contact te brengen met het werkveld.

 

 

Naar het overzicht