Dramaklas speelt 'Brugklasvoorstelling'

Geschreven op

In de eerste week van november hebben de vmbo-leerlingen van leerjaar 1 de toneelvoorstelling over het schoolleven van een brugklasser bijgewoond. De voorstelling was een eigen productie, uitgevoerd door de leerlingen van leerjaar 3 met drama als keuzevak. Het was voor deze leerlingen en de dramadocent mw. Stuij hard werken om in een paar weken tijd deze voorstelling op de planken te krijgen.

De brugklasleerlingen kregen een mooie 'spiegel' voorgeschoteld over hoe je als nieuwe leerling in een grote school je plek moet zien te vinden. 's Ochtends vroeg haasten met aankleden, tandenpoetsen, je make-up verzorgen, ontbijten, boterhammen smeren en dan snel op de fiets naar school. Te laat komen, het verkeerde lokaal binnenstappen. Alle dagelijkse beslommeringen passeerden de revue. 

Maar ook scenes over je onzeker voelen werden goed uitgespeeld door de acteurs. "Krijg ik wel aansluiting in de klas?" of je eerste gevoelens van verliefd worden "Ik vind haar wel leuk, maar hoe vindt zij mij?". En dan blijkt dat jij echt niet de enige bent die moeite heeft met het wennen op je nieuwe school. Je klasgenoten gaan hetzelfde proces door.

 

Na afloop gingen de acteurs in kleine groepjes nog even in gesprek met de brugklassers om na te praten over de voorstelling.

 

Goed gedaan hoor :)

 

 

Naar het overzicht