"Door wie word jij beïnvloed?"

Geschreven op

Even een dagje wat anders, oftewel een dagje Utrecht. Dat gold voor mij, voor afgelopen vrijdag, 11 januari. Vanuit school is er namelijk geregeld dat leerlingen uit de vierde tot en met de zesde klas deel kunnen nemen aan masterclasses via U-Talent. Dit zijn een soort verdiepende colleges over bepaalde onderwerpen, waarbij ook diverse opdrachten worden gemaakt. Er zijn zowel alfa- als bètamasterclasses, dus voor ieder wat wils. Zelf ben ik naar een alfamasterclass geweest, genaamd: ‘Door wie word jij beïnvloed?’.

Van te voren moest er al het een en ander worden voorbereid, dus konden we meteen aan de slag. De dag begon met een extra stukje uitleg aan de hand van de voorbereidende opdrachten en hierin werd duidelijk hoe het stukje sociale beïnvloeding plaatsvindt. Daarna was er tijd om even te overleggen en individuele vragen te stellen, waarna we nog een ander soort hoorcollege kregen over de verschillende soorten. Aan het einde van de dag moesten we een overkoepelende eindopdracht maken waarin we alle opgedane kennis moesten toepassen.

Al met al was het een erg interessante en uitdagende dag. Voor leerlingen die dus graag een keertje wat anders willen doen, zich willen verdiepen in een bepaald onderwerp of wat extra uitdaging zoeken, is dit de uitgelezen kans. Want het is zeker aan te raden om aan een masterclass deel te nemen!

 

Jip Fraters, A5D

Naar het overzicht