Lucelle Deneer verkozen tot 'Leraar van het jaar'

Geschreven op

Onderwijsminister Arie Slob overhandigt Lucelle de bijbehorende trofee

 

Lucelle Deneer, docent maatschappijleer op het vmbo Ermelo, is zaterdag verkozen tot ‘Leraar van het jaar 2018-2019' in de categorie voortgezet onderwijs. Ze ontving deze prijs uit handen van onderwijsminister Arie Slob. De uitslag is bekend gemaakt op de Nationale Onderwijstentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht.

Alexander Rinnooy Kan (adviseur van het Ministerie van Onderwijs) was op deze dag de supervisor van de vakjury. In zijn inleiding hield hij een pleidooi om de beroepsgroep van leraren van 'onderop' te versterken.

Minister Slob voerde vervolgens de spanning flink op door eerst het juryrapport voor te lezen voordat hij de winnaar bekend maakte. Slob vertelde de volle zaal dat bij Deneer het plezier voorop staat. ,,Opgeven is voor deze leraar geen optie. Ze inspireert en enthousiasmeert en ze is het schoolvoorbeeld van een 'leven lang leren'. 

Lucelle Deneer werd genomineerd van in totaal achthonderd aanmeldingen. Zij dankt de nominatie aan haar enorme passie voor het onderwijs en de betrokkenheid bij de vmbo-leerlingen.

Zij zou graag als ‘Leraar van het jaar’ een ambassadeur van het vmbo willen zijn om de samenleving te overtuigen dat het vmbo een prachtige basis vormt voor het waarmaken van je ambities.

 

>> bekijk deze video over haar pleidooi voor het vmbo

 

De leerlingen waren uiteraard super trots op hun docent.

 

 

 

 

 

Naar het overzicht