Debatteam met 2e prijs 'Op weg naar het Lagerhuis'

Geschreven op

Een team van 11 leerlingen uit de bovenbouw van atheneum-havo heeft afgelopen donderdag de tweede prijs gewonnen bij de Gelderse voorronde van ‘Op weg naar het lagerhuis’ van BNN-VARA. In de voorrondes en in de halve finale werden alle wedstrijden gewonnen, maar in de finale ging de winst nipt naar een concurrerende school uit Zutphen.

In de verschillende debatten bogen de leerlingen zich over serieuze en minder serieuze thema’s als verlaging van de kiesgerechtigde leeftijd, de Europese Greendeal als oplossing voor het klimaatprobleem en de invoering van dialectlessen.

De begeleidende Maatschappijleerdocenten Gonda Verhagen en Lukas Scheijgrond waren apentrots op hun leerlingen. Scheijgrond: 'De leerlingen hebben in korte tijd de training serieus opgepakt. De jury heeft ook gezien dat de leerlingen heel ontspannen waren tijdens de debatten. Ze gebruikten humor, werkten goed samen en luisterden goed naar de tegenstanders. Dit gaf een positieve uitstraling. Ze mogen echt trots zijn op wat ze hier hebben neergezet.'

Naar het overzicht