De ondernemende leerling

Geschreven op

Op Groevenbeek hebben we voor de ondernemende leerling een project waar ze aan mee kunnen doen: de VECON Business School. De leerlingen van havo 4-5 met bedrijfseconomie in hun profiel kunnen voor dit project kiezen.

In twee jaar tijd maken de leerlingen zoveel mogelijk kennis met ondernemen. Ze kijken naar succesvolle ondernemers, verkopen spullen tijdens het open huis, organiseren een goede doelen dag en bezoeken bedrijven. Zij krijgen daarvoor 1,5 uur per week extra les om hun ondernemersvaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen.

Het zijn dus hele praktische lessen waarbij de leerlingen vooral zelf aan het werk zijn. Het is de bedoeling dat zij gaan zien wat de kwaliteiten zijn die een ondernemer moet hebben. Ook moeten ze nadenken over hun eigen ondernemerskwaliteiten. Waar ben ik goed in? Wat moet ik nog leren? De leerlingen maken verslagen, organiseren activiteiten en doen onderzoek; deze onderdelen samen vormen hun profielwerkstuk in 5 havo.

In april zullen de leerlingen uit havo-3 die bedrijfseconomie hebben gekozen worden benaderd voor een workshop over de Vecon Business School. Hun ouders zullen dan ook informatiemateriaal ontvangen. Een project voor de ondernemende leerling!

Naar het overzicht