De enige donut die goed voor je is

Geschreven op

Kate Raworth, een beroemde Engelse economist, was maandagavond 4 februari bij ons op school om te vertellen over Doughnut Economics / Donuteconomie. In het gelijknamige boek beschrijft ze een economisch model met aan de ene kant de menselijke behoeften en aan de andere kant de grenzen van onze planeet. Aan de hand van deze “donut” heeft ze laten zien hoe landen in de wereld zich tot elkaar en tot de donut verhouden op het gebied van mensenrechten en milieuvervuiling.

Het belangrijkste van de discussie over klimaatverandering is hoe we dit probleem gaan aanpakken. Hier heeft Kate Raworth het natuurlijk ook over gehad. Na haar praatje werden er vragen gesteld vanuit het publiek die vooral gingen over de manieren om het milieuprobleem op te lossen en tegelijkertijd het welzijn van de mensen te verhogen. Hierbij waren ook een aantal kritische vragen over hoe Kate Raworth zelf rekening houdt met het milieu. Het eerste wat ze noemde: reizen per trein in plaats van met het vliegtuig.

Al met al was het een hele interessante avond. Dit onderwerp sluit heel goed aan bij Groevenbeek als ECO-school en bij ons motto: “Groen, Groener, Groevenbeek.” Wij zijn erg blij dat ze de moeite heeft genomen om naar ons toe te komen en haar ideeën met ons te delen.

 

 

 

Naar het overzicht