D(ELF) geslaagden

Geschreven op

 

13 en 16 maart 2019 mochten elf leerlingen van atheneum 5 en 6 hun DELF-examen doen. Van atheneum 6 deden Gert-Jan van Norden, Sander Jansen, Marit Heinen, Marije Bosse, Patrick Heuvelman en Yara Rashedy een poging om te slagen voor niveau B2. Van atheneum 5 deden Daan Bannink, Julia Kattouw, Rosaly Shahbandarian, Lisa Teune, Marloek van der Velde en Tristan van der Velde het examen van niveau B1. Ze zijn allemaal geslaagd! 5 en 8 juni deden Sanne Kremer en Brigitta Li, beiden van atheneum 5, hun examen B1. Zij wachten hun uitslag nog in spanning af.

De leerlingen hebben hard gewerkt voor hun examen. Iedere week hadden ze een extra lesuur van mevrouw Démery, die met hen keihard werkte voor het examen. Er werd geoefend voor lees-, luister-, schrijf- en spreekvaardigheid.

DELF (Diplôme d’Études en Langue Française) is een officieel erkend diploma, dat wordt uitgereikt namens het Franse ministerie van Onderwijs. Om een beetje een beeld te geven qua niveau: wanneer een leerling B1 heeft gehaald, kan hij zich redden in alledaagse situaties en zijn mening goed onder woorden brengen. Met B2 kan een leerling ook debatteren en heeft hij zelfs de mogelijkheid om aan een Franse universiteit te studeren.

De leerlingen werden afgelopen dinsdag hartelijk ontvangen door afdelingsdirecteur meneer Van de Groep. Er was taart, drinken, gezelligheid en niet te vergeten: feest ! Aangezien de leerlingen van atheneum 6 al lekker aan het genieten zijn van hun vakantie, waren zij helaas niet aanwezig.

 

Tristan van der Velde, leerling A5

Naar het overzicht