Brugklassen AH1 en TV1 sluiten introweek af met Sport & Spel

Geschreven op

 

De eerste schoolweek zit er weer op! Voor de zomervakantie hadden de nieuwe brugklassen al een beetje kennisgemaakt met de school, hun klas, mentor en de lentoren (leerlingen uit de bovenbouw die de mentoren ondersteunen). De introductieweek stond in het teken van de school nog beter leren kennen, maar vooral elkaar leren kennen en zorgen voor een goede sfeer en onderlinge verbondenheid in de klas.

We sloten de week af met Sport & Spel. Na een aantal exotisch warme dagen hadden we het nu met 24 graden beter voor elkaar. De 10 brugklassen, elke klas verdeeld in drie groepen, gingen onderling de strijd met elkaar aan. Zo werd er gestreden in de gymzalen, op de DVS’33-velden en vanuit het klaslokaal. Sportiviteit, samenwerken, slimheid, snelheid, maar vooral plezier stonden centraal. Welke onderdelen ze het leukst vonden? ‘’Acrobatiek en voetbal.’’ Iemand anders riep resoluut: ‘’Spaghettitoren bouwen.’’ Het was duidelijk dat mijn mentorleerlingen uit AH18 het daar niet over eens gingen worden.

De onderdelen werden begeleid door enthousiaste 5e jaar BSM-leerlingen. Dat zijn leerlingen die Sport, Bewegen & Maatschappij als examenvak hebben en echte feeling hebben voor sport en het begeleiden van sportactiviteiten.

’s Ochtends kreeg iedereen een stuk fruit en als lunch kregen de leerlingen en begeleiders krentenbollen en andere bolletjes met wat te drinken. De ruim 270 leerlingen verzamelden zich daarna in de gymzaal voor de prijsuitreiking. AH13 had het als klas het beste gedaan. Gelukkig was er naast de hoofdprijs voor iedereen ook een dik verdiend ijsje, want wat hebben we weer een mooie lichting sportieve en enthousiaste brugklassers erbij! Er klonk dus een keihard gejuich en zo ging iedereen met een ijsje en een big smile het weekend in. 

 

Meneer Pilon -  Mentor AH18

 

 

 

 

Naar het overzicht