Bonjour tout le monde!

Geschreven op

Twee weken geleden kwamen we vanuit het zonnige Zuiden weer in het natte Nederland aan. Nu is het tijd om terug te kijken op die mooie en onvergetelijke reis…

We zijn met een leuke groep leerlingen naar Toulon aan de Côte d’Azur geweest, nadat we afgelopen juni de Fransen hier hadden ontvangen. Overdag was er een leuk, gevarieerd programma voor ons gemaakt. De dag nadat we aangekomen waren hebben we de stad Toulon verkend, waarbij we natuurlijk ons Frans veel hebben gebruikt! Verder zijn we met de kabelbaan naar de Mont Faron geweest waarvandaan we de hele stad en omgeving konden zien. Ook hebben we beleefd hoe het is om in Frankrijk naar school te gaan. Op vrijdag gingen we naar het strand waar we konden kiezen tussen twee watersportactiviteiten: kajakken en suppen.

Het weekend en de avonden hebben we in onze gastgezinnen doorgebracht, waarbij we de Franse cultuur in het echt hebben leren kennen. Na het weekend zijn we naar de stad Nice geweest, inclusief een kort bezoekje aan het geweldige strand. Voor we weer naar huis gingen hebben we het prachtige presqu’île  (schiereiland) Giens ontdekt en geluncht op het strand.

Al met al was het een superleuke reis waarin we veel (Frans) hebben geleerd en ervaring hebben opgedaan!

 

Emma van Wijncoop, A5D

 

 

Naar het overzicht