Bezoek transportbedrijf St vd Brink

Geschreven op

 

Op vrijdag 5 november hebben wij met onze leerlingen van leerjaar 3 Economie & Ondernemen een bezoek gebracht aan transportbedrijf St vd Brink in Ermelo.  

De leerlingen kregen allereerst een instructie waarin het ontstaan van het familiebedrijf St vd Brink werd uitgelegd. Zo werd duidelijk hoe St vd Brink inmiddels is uitgegroeid tot een groot bedrijf met 500 vrachtwagens, die dagelijks rondrijden voor diverse doeleinden; supermarkten, horeca, scholen, vloerenbedrijven, etc. Heel anders dan hoe het bedrijf in 1945 ooit is opgericht door Steven van den Brink, met paard en wagen. St vd Brink kent twee kantoorlocaties: Ermelo en Wormerveer.  

Leerlingen zagen hoe geavanceerd de huidige vrachtwagens tegenwoordig zijn, maar ook hoe er vanuit het bedrijf hard wordt gewerkt aan het verduurzamen van het logistieke proces. Daarnaast kregen leerlingen inzicht in de diverse beroepsmogelijkheden die er zijn bij St vd Brink. Van het werk als chauffeur tot transportplanner of HR-adviseur.  

Na de instructie kregen de leerlingen een rondleiding over het terrein, waar St vd Brink o.a. een eigen wasstraat heeft voor vrachtwagens. De leerlingen mochten direct even de nieuwste vrachtwagen testen en dat deden zij met veel plezier! Als afsluiting kregen de leerlingen wat lekkers voor op de terugweg.  

Het bezoek aan St vd Brink heeft onze leerlingen laten zien hoe divers en innovatief het werk in de logistieke sector is. Waar tijdens de lessen het vak logistiek soms erg theoretisch is, hebben zij nu kennis gemaakt met de praktijk. Daarnaast zullen we een samenwerking aangaan met St vd Brink om leerlingen in contact te brengen met het werkveld.

 

 

 

 

Naar het overzicht