Bètaklas weer van start

Geschreven op

 

De nieuwe lichting van de Bètaklas is weer van start gegaan. De bètaklas is een gezamenlijk project van basisscholen in de regio en Groevenbeek om de leerlingen die extra uitdaging nodig hebben deze uitdaging te bieden in de laatste twee jaren van de basisschool. Dat zijn leerlingen die ook in de plusklas niet genoeg uitdaging vinden. Het is belangrijk dat we voorkomen dat deze slimme leerlingen gaan onderpresteren. We willen hen de grenzen laten ontdekken van hun leervermogen en leren omgaan met deze grenzen en teleurstellingen.

In de Bètaklas gaan we met de leerlingen met leuke, uitdagende projecten, nieuwe kennis opdoen. We leren over de wet van Bernoulli, de frequentie van geluid, de zouten uit de scheikunde, ontwerpen in de geest van Gaudi en nog heel veel meer. De opzet is leren door onderzoeken en ontwerpen. 

Ook dit jaar kwam er een echte wetenschapper: Tom Hoekstra. Hij heeft verteld over zijn natuurkunde onderzoek en de leerlingen meegenomen in de wereld van het licht en fotografie. Samen met Tom hebben de leerlingen in groepjes 'one-hole' camera’s gemaakt. Het bijzondere aan deze camera is dat je zonder lens, met polaroid, echte foto's kunt maken. De leerlingen gingen aan de slag met dozen, ducttape en aluminium en tot hun verbazing zijn er mooie foto's gemaakt. 

Het was een middag vol nieuwe kennis, zelf proberen en experimenteren. De leerlingen waren leergierig, ontdekkend en heel enthousiast. Het was een geslaagde middag en een leuke start van de bètaklas. 

 

 

Naar het overzicht