Alwalid en Joëlle, twee echte doorzetters

Geschreven op

Alwalid Alkasem Alterkawi uit AH11 en Joëlle Verboom uit AH17 zijn de allereerste leerlingen die op het Groevenbeek College zijn geslaagd voor het eindexamen van Picatypen. Beide leerlingen hebben tijdens de lockdown hun beste beentje voorgezet door zelfstandig thuis bezig te gaan met de oefeningen in het leerplatform van Picatypen. Dat is ontzettend knap, want daar is veel doorzettingsvermogen voor nodig. Toch waren deze leerlingen genoeg gemotiveerd om het 1 jarige leertraject versneld af te ronden. Complimenten!

De typecursus is sinds dit schooljaar (2020-2021) een vast onderdeel van de ICT-les waarin alle 1e AH-klassen werken aan hun digitale vaardigheden. Het onderdeel ‘Picatypen’ is bedoeld om leerlingen in de eerste klas snel (en blind) te leren typen. Deze vaardigheid is van steeds groter belang, omdat meer-en-meer verslagen op de computer worden geschreven. Bovendien is er in de cursus van Picatypen ook aandacht voor het maken van minder foutjes tijdens het typen. Hierdoor houden leerlingen meer aandacht over voor de inhoud van de tekst en gaat er minder aandacht verloren aan de motorische bezigheid zelf. Een goed ontwikkelde vaardigheid als snel en foutloos typen draagt dus bij aan een vlotte en succesvolle schoolcarrière!

Leerlingen leren naast typevaardigheden ook de basis van programmeren, werken in de (cloud)omgeving van Microsoft en de basisvaardigheden nodig voor vakspecifieke applicaties, zoals Tinkercad en Imovie. De rode draad in het onderwijsprogramma is de 21e -eeuwse vaardigheid ‘computational thinking’. Na afloop zijn leerlingen uitgerust met een reeks van ICT-vaardigheden die maken dat leerlingen computers beter begrijpen en kunnen aansturen. Als je een indruk wilt krijgen wat de leerlingen leren in de ICT-les, kijk dan eens in het digitale rijbewijs.

 

 

 

Naar het overzicht