Alicia winnaar regionale voorleeswedstrijd

Geschreven op

Woensdagmorgen werd in de grote aula van atheneum/havo de tweede ronde van de nationale voorleeswedstrijd Read2Me gehouden. De organisatie was in handen van de Bibliotheek Noordwest Veluwe. Read2Me is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs waarmee het lezen onder jongeren wordt bevorderd.

De twee voorleeskampioenen van Groevenbeek A/H, Julia Bron uit AH13 en Alicia Wolbers uit AH14, mochten het opnemen tegen 3 andere winnaars van RSG Harderwijk en CCNV Harderwijk. Alle deelnemers hadden supporters meegenomen en wat was het leuk dat ze door ouders, opa’s, oma’s, andere familieleden, vrienden, vriendinnen en docenten aangemoedigd werden.

Het werd een spannende strijd. Alle deelnemers hadden mooie fragmenten gekozen en deze met veel enthousiasme en gevoel voorgelezen. Wat hadden ze het goed gedaan en wat mochten ze trots zijn op zichzelf ! De deskundige jury koos uiteindelijk Alicia Wolbers als winnaar. Zij volgt Bastian de Vos uit TV2 op, die vorig jaar deze ronde had gewonnen.

Alicia mag nu door naar de Gelderse ronde van de voorleeswedstrijd en hopelijk bereikt zij uiteindelijk de landelijke finale. Alicia, van harte gefeliciteerd en wij wensen je heel veel succes.

Naar het overzicht