A5 en H5 bezoeken Toulon

Geschreven op

Van dinsdag 12 tot en met dinsdag 19  september waren wij te gast in het zonnige Toulon. We waren met 2 docenten en 23 leerlingen van atheneum 5 en havo 5 afgereisd naar Toulon. Toulon, gelegen aan de Middellandse Zee, is zowel een belangrijke havenstad als een historische stad. De stad heeft ook een vliegveld, en dat is waar wij ontvangen werden door de gastouders

Gedurende de eerste twee dagen hebben we de kans gehad om het Franse schoolleven te ervaren. We hebben lessen wiskunde en Frans bijgewoond. Tijdens de lessen en de pauzes merkten we meteen al wat verschillen met het schoolleven op Groevenbeek. Niet alleen hebben de Fransen langer school dan wij, ze eten ook een warme maaltijd in de schoolkantine. Hier hebben wij ook wat gegeten. Op de school kregen we ook tijd om ons eigen toneelstukje voor te bereiden, wat uiteraard ook in het Frans opgevoerd werd.

De meeste avonden werden gevuld door de Franse leerlingen en ook in het weekend werd er uitstekend voor ons gezorgd. De Fransen waren enorm beleefd en gastvrij tegenover ons wat natuurlijk voor ons erg fijn was. Overdag heeft school voor ons een leuk programma samengesteld waarin we een leuke combinatie hadden van educatie, cultuur en leuke activiteiten. We hebben onder andere het stadje Aix-en-Provence bezocht en zijn gaan kajakken. Helaas was het na een leuke week alweer tijd om naar Nederland te gaan.

Terugkijkend op deze week vinden we dat we veel Frans hebben geleerd en gepraat. Het was niet alleen een erg leuke en gezellige week, maar ook nog eens erg leerzaam.

 

Lucas Brunt (A5A) en Joshua van Hulst (A5B)

 

 

 

 

 

Naar het overzicht