A3 en H3 aan de slag als planologisch adviesbureau

Geschreven op

 

Op vrijdag 24 juni was de afsluiting van het Aardrijkskunde project Urban Design voor de Havo en Atheneum 3 klassen. De module Urban Design is een module binnen de Geofutureschool waar Groevenbeek onderdeel van uitmaakt.

De afgelopen maanden hebben de leerlingen als planologisch adviesbureau verschillende opdrachten uitgevoerd. Ook werd hun theoretische kennis getest doormiddel van quizjes. Bij het goed uitvoeren van de opdrachten en de quizjes konden de leerlingen (digitale) muntjes verdienen en die vormden uiteindelijk hun eindcijfer voor het project.

Tijdens de afsluiting van het project werd de eindopdracht gepresenteerd. Ook hierbij konden de leerlingen muntjes verdienen. De verschillende adviesbureaus kregen de opdracht om een herstructureringsplan te maken voor een gebouw, gebied of situatie in hun eigen omgeving. Hierbij moest er rekening gehouden worden met onderwerpen als duurzaamheid, multifunctionaliteit, natuur, financiële haalbaarheid en de doelgroep. De leerlingen presenteerden hun ideëen en ontwerpen aan de aardrijkskundedocenten, een studente van de opleiding Stedenbouwkundig Ontwerpen en een architect!

Alle aanwezigen waren onder de indruk van de verschillende creatieve oplossingen, plannen en ontwerpen. Het was een geslaagde afsluiting van het project Urban Design!

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar het overzicht