Algemeen

Pasen 2020: Je bent niet alleen !

Geschreven op

>> klik hier voor de paasviering 2020: Je bent niet alleen ! Alleen. Niet meer naar school, niet meer samen fietsen niet meer samen lopen door de gang. Niet meer lachen, niet meer kletsen, niet meer samen wachten tot de les weer voorbij is. Alleen, al weken niet meer samen. Lees meer »

Thuisonderwijs? Gewoon experimenten doen vanuit de ruimte!

Geschreven op

Leerlingen van Atheneum 3 experimenteren vanuit het Internationale Ruimte station ISS. Afgelopen maanden hebben de leerlingen hun onderzoeksvoorstel geschreven. Naast het onderzoeksvoorstel hebben de leerlingen ook software geschreven om de metingen in de ruimte uit te vo... Lees meer »

Leerlingen klussen er flink op los

Geschreven op

Meneer Beek, docent techniek op het vmbo, is super trots op zijn leerlingen. De ‘online‘ technieklessen werpen hun vruchten af. Zijn leerlingen zijn druk aan de slag gegaan met het opknappen van speelhuisjes, schilderen van hun kamer, tuinieren, de banden van hun fiets pl... Lees meer »

Leerlingen bezoeken onderzoeksinstituut Grenoble

Geschreven op

Op woensdag 4 maart zijn 7 A6 leerlingen vertrokken met een lange busreis naar Grenoble voor een natuurkundereis. In Grenoble staat een groot onderzoeksinstituut waar een grote deeltjesversneller staat (synchrotron) en een kleine kerncentrale. Lees meer »